wie zijn wij

Dubbelkwartet Times & Tides bestaat uit acht gevorderde amateur-zangers. Het is begin 2011 opgericht door Linda Lopez Cardozo en gaf in oktober 2011 zijn eerste uitvoeringen. Amsterdam is de thuisbasis.

De deelnemers zijn: lees verder...

Wij nemen klassieke muziek serieus voor ons plezier. Velen van ons bespelen een muziekinstrument als professioneel musicus of gevorderde amateur. Maar wij zingen uit liefhebberij. En zonder dirigent. Hopelijk beluistert u iets van onze muzikaliteit en enthousiasme in onze concerten !

Dubbelkwartet Times & Tides zingt in eerste aanleg a-capella koormuziek (dus zonder begeleidende instrumenten). De muziek kan van alle stijlen en alle eeuwen zijn. De programma's zijn gegroepeerd rondom een verbindend muzikaal thema.

vacature: niet meer

In de vacature voor een alt (m/v) is inmiddels per december 2017 voorzien.

volgend concert

Wij zijn bezig met het voorbereiden van ons volgend concert in 2018. Zodra er meer te melden is houden wij u graag op de hoogte.

programma

Op ons meest recente concert, met Kerstmis 2017, zongen wij de onderstaande muziek. lees meer...

uitvoeringen

22 DECEMBER 2017: KERSTCONCERT NULAND

Te gast bij de Merlijn-groep in Nuland zongen wij een kerstprogramma getiteld "O magnum mysterium".

1 JULI 2017: KOORBIËNNALE HOFJESCONCERT, HAARLEM

In het moderne Gravinnehofje in Haarlem voerde Times&Tides een fraai programma uit: een staalkaart van het repertoire.

7 MEI 2017: DE HALLEN, AMSTERDAM

De oude tramremise is getransformeerd tot een centrum van culturele en culinaire avonturen. Wij zongen een afwisselend programma in het kader van de cyclus "zingen in de Hallen".

26 NOVEMBER 2016: OUD-KATHOLIEKE KERK, AMSTERDAM

Op een steenworp afstand van het Concertgebouw zongen wij een programma van gevarieerde koormuziek onder de titel "Puisque tout passe".

14 FEBRUARI 2016: LUSTRUMCONCERT

In het Polanentheater te Amsterdam vierden wij ons eerste lustrum met vóór de pauze het programma "The night we met", en na de pauze optredens van (oud-)leden in wisselende samenstelling, besloten met borrel en diner met ons publiek. Een prachtfeest...

28 JUNI 2015: KOORBIËNNALE HOFJESCONCERT, HAARLEM

Times&Tides voerde het spaanstalige programma "Duende" uit in een "hofjesconcert" in de fraaie Wijngaardtuin in Haarlem.

26 NOVEMBER 2014: HET MAGAZIJN, AMSTERDAM

Op het podium van onze reguliere repetitie-locatie in Amsterdam-West zongen wij een programma "Première!" voor een besloten publiek van bewoners en bekenden.

29 JUNI 2013: KOORBIËNNALE HOFJESCONCERT, HAARLEM

In het Hofje "In den groenen tuin" (Warmoesstraat 23, Haarlem) zong Times & Tides een selectie uit het repertoire.

17 MAART 2013: FESTIVAL KLEIN VOCAAL, NASSAUKERK

Een zestal kleine vocaal ensembles, waaronder Times & Tides, bracht elk een kwartier muziek ten gehore.Dit gevarieerd en boeiend programma bleek een groot succes.

1 MAART 2013: KAPEL OLVG

Het programma "Times and Tides" werd gezongen in de fraaie Kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam.

27 FEBRUARI 2013: ROEIVERENIGING "DE AMSTEL"

Twee dagen eerder werd hetzelfde programma uitgevoerd in de sociëteit van de Roeivereniging De Amstel.

4 MAART 2012: ONS' LIEVE HEER OP SOLDER

Bij de misviering in deze 350+ jaar oude schuilkerk bracht Times & Tides de "Missa 4-vocum Inaequalium" van Claudio Monteverdi ten gehore.

30 NOVEMBER 2011: ROEIVERENIGING "DE AMSTEL"

Het programma "water" werd door Times & Tides succesvol uitgevoerd in de sociëteit van Roeivereniging "De Amstel".

1 OKTOBER 2011: AMSTERDAM-NOORD

In het kader van het project "Hemelwater: ga je mee?" deed dubbelkwartet Times & Tides een try-out met een keuze uit het programma "water".

1 OKTOBER 2011: AMSTERDAMS LYCEUM

Op dezelfde dag, 's avonds, deed Times & Tides een try-out met een keuze uit het programma "water" in het kader van de huisconcerten van Richard Chantrel.

eerdere uitvoeringen...